Se ken miekkaan tarttuu ― pelisisällön luomisen riemu

Olen intohimoinen HOMM3, eli Heroes of Might and Magic 3: The Restoration of Erathia-pelin pelaaja. Olen ollut siitä asti kun peli vuonna 1999 julkaistiin.

Vuosien varrella olen pelaillut myös saman pelin lisäosia sekä myös sarjan muita, kolmatta osaa seuranneita pelejä, viimeisintä eli kuudetta osaa lukuunottamatta. Ensimmäinen HD-versio, jonka koneelleni latasin oli venäläisten koodaama sovitus. Minulle on annettu ymmärtää, että HOMM3 on ollut nimenomaan Venäjällä erittäin kovassa huudossa ja siellä on tehty myös lisensöimättömiä lisäosia pelille. Kuvia olen nähnyt, mutten toimintaa. Mielelläni näkisin, voi pojat.

Tieto virallisesta, Ubisoftin tekemästä HD-sovituksesta tuli kuin lahjana taivaalta. Tiedättehän, se sellainen kullanhohtoinen miekka laskeutuu alas taivaalta, tähän tapaan

Noh, kun lopulta oli maksanut pelistä 15 euroa ja saanut sen koneelleen, tuntui että miekka oli vain heitetty kentälle. HD-versio sisälsi vain peruspelin, lan-modi oli siivottu pois ja mekaniikka jätetty muutenkin vanhoille urilleen.

Turha itkeä kun paska on jo housussa, tapaan sanoa. Ostos tuli tehtyä ja nyt voin sanoa muille ettei kannata. Sikäli mikäli omistaa aidon ja alkuperäisen pelin lisäosineen, siinä kannattaa myös pysyä. Ymmärsin mainoslauseita väärin ja niinpä vietiin vanhaa fania kuin pässiä narussa.

Mutta jotta elo ei menisi tyystin hukkaan, on HD-ajan sankareillakin mahdollisuus hypätä uusiin seikkailuihin, sillä peli sisältää myös Map Editorin!

Toki on myös nostettava esiin, että alkuperäisessä koko paketissa on myös kampanja-editori, joka taas uupuu HD-versiosta.

Kuva Heroes of Might and Magic 3 HD-pelin Map Editorista

Kuva Heroes of Might and Magic 3 HD-pelin Map Editorista

Pelin ilmeisistä puutteista huolimatta, Map Editor on laitos, joka on päästänyt meidät tekniseltä osaamiseltaan toistataitoiset ihmiset pelien tekemisen ihmeelliseen maailmaan. Kyseessä ei ole mikään mullistava keksintö, sillä netti on pullollaan ohjelmia, joilla pääsee luomaan todella aivan omia seikkailuja. Yhtenä esimerkkinä Game Editor.

Mutta nyt hiiteen kaikki muut ohjelmat ja sovellukset, on aika laittaa kypärä päähän ja ottaa nuija käteen, kentän rakentaminen voi alkaa! Tässä vuoropohjaisessa strategiapelissä usein miten tähdellisintä on omata vahvin hero ja kovimmat joukot, joilla voi sitten peitota muut pelaajat. Peruspelistäkin löytyy kuitenkin skenaarioita, joissa voittamiseen tarvitaan muutakin kuin lihaksia. Siitä lähdetään tulevassakin mapissa liikkeelle.

Tässä siis M-koon mappi alkutekijöissään

HOMM3-map 2

Kuten arvata saattaa, muille kolmelle nurkalle jaetaan myös linnat, joista pelaajat pääsevät aloittamaan. Saaren keskelle tulee kohoamaan linna, joka pelaajilla tehtävänä vallata ennen kuin aika juoksee loppuun.

Nautin pelissä vedestä elementtinä juuri siksi, että se heittää aikaa valtavasti hukkaan. Jokaiselle nurkalle tulee yksisuuntainen portaali saarelle, mutta portaalille pääsyä varten pelaajan tulee asioida Keymaster tentillä, joka tietenkin tulee sijaitsemaan saarella.

Tämä ei ole ensimmäinen skenaario jota rakennan ja kauniissa pelissä tähtään luonnollisesti taiteeseen. Siispä rakentaminen jatkukoon, julkaisen kuvia valmiista kentästä Pelialalle.comin Facebook-sivuilla.

Summauksena, klassikonkin voi tuhota, kuten Ubisoft on ihan rehellisesti sanottuna tehnyt. Onni onnettomuudessa on se, että pelaajilla ja hardcore-faneilla on edelleen mahdollisuutensa uusien, uljaiden seikkailujen luomiseen.

Huomautuksena vielä, HOMM3 kulkee puhekielessä hommena (homme), joka on muuten ranskaa ja tarkoittaa miestä. Brave homme!

Tilaa Pelialalle.com:in uusimmat artikkelit sähköpostiisi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s