Ovi kerrallaan eteenpäin

Kun työt loppuvat, on pallo usein hukassa. Ammattilainen tietää mitä tekee, jo ennen kuin lappu jää käteen.

– Eihän se mikään yllätys tänä päivänä ole, ettei määräaikaista sopimusta välttämättä jatketa. Silloin on vaan oltava selvillä siitä mitä haluaa ja toimittava sen mukaan, toteaa 29-vuotias audiovisuaalisen viestinnän ammattilainen, toimittajana ja juontaja toiminut Jarkko Remahl ajatuksistaan entisen työsuhteen päättymiseen.

– Vaikka työskentelin unelma-ammatissani, uskon pääseväni siihen myös muissa alan työpaikoissa.

Remahl suoritti audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinnon näytöt kesällä 2013. Oman alan töihin hän pääsi välittömästi.
– Jo ennen silloisen koulutukseni päättymistä työskentelin kotipaikkakunnallani Yleisradion maakuntaradiossa, työ jatkui sopivasti opintojen ja näyttötutkinnon suorittamisen jälkeen.

Maailma avoimena

Remahl on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt työskentelemään monissa ammateissa. ”Vaikka mitä” kokeillut mies on toiminut niin siivoojana, ruoanjakajana, järjestyksenvalvojana, tapahtumaorganisaattorina kuin jopa musiikkifestivaalien monikamerakuvauksen ohjaajana. Omien sanojensa mukaan tekijä pitääkin silmät ja korvat avoinna uusille mahdollisuuksille.
– Kaikki kokemukset kasvattavat. En voi sanoa kaikista työpaikoista pelkkää positiivista, mutta ilman huonompiakin töitä tuskin olisin tässä tilanteessa. Olen avoin uusille ajatuksille ja tarpeeksi punnittuani myös kokeilemaan niitä.

Maisematkaan eivät miestä ole sitoneet.
– Olen asunut Suomessa useammalla paikkakunnalla ja viettänyt aikaani myös ulkomailla. Viihdyn ollessani liikkeellä ja nähdessäni uusia paikkoja. Uudet seikkailut houkuttelevat aina.

Tietää mitä tekee

Viimeiset puolitoista vuotta radiotöitä tehnyt Remahl ei hissuttele osaamisensa suhteen.
– Tiedän olevani hyvä siinä mitä teen. Se tulee esille saamani palautteen ja oman oppimisen kautta. Tiedän myös, että voin olla vielä parempi.

Lapsuutensa unelma-ammattiin päässyt radioääni on muun muassa herätellyt ihmisiä arkeen Yle Kainuun aamulähetyksissä. Töiden jatkaminen radion parissa kiinnostaisivat Remahlia edelleen.
– Olisi mahtavaa työskennellä ihmisten, ilmiöiden, uutisten ja musiikin parissa. Radio on kotimediani, mutten säikähdä muitakaan tapoja olla esillä.

Harrastuksista virtaa ja paljon muutakin

Vapaa-ajallaan Remahl on innokas pelaaja.
– Lautapelit, korttipelit, konsolipelit, pc-pelit – jokaisesta löytyy jotakin.

Pelaaminen on tuonut sosiaalisissa ympäristöissä viihtyvän miehen elämään paljon sisältöä.
– Olen toiminut vuosia kainuulaisen verkkopelitapahtumia järjestävän yhdistyksen riveissä sekä yhtenä kirjoittajana pelialaa käsittelevässä blogissa Pelialalle.com.

Arjessaan Remahl saattaa loikata myös aivan toisenlaiseen ympyröihin, teatterilavan kautta.
– Olen näytellyt useassa teatteriproduktiossa ja ollut myös kameran edessä. Näytteleminen on loistava keino lievittää stressiä. Myös laulaminen ja muu esiintyminen edistää mielenhallintaa.

Jarkko Remahl työskenteli aiemmin Yle Kainuun toimituksessa, mutta on jälleen vapaata riistaa työmarkkinoilla.
Yhteyden häneen parhaiten saa joko puhelimitse 044-9115304 tai sähköpostitse jarkko.remahl@garde.fi
Tarvittaessa hän toimittaa CV:n ja vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s