Peliala maaseudun kehitysvälineenä

Peliala maaseudun kehitysvälineenä

Maaseutualueiden kehittämiseen käytetään merkittäviä määriä resursseja erilaisten hankkeiden kautta. Näin on muun muassa Kainuussa. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi erilaiset matkailuhankkeet sekä kulttuurin ja yritystoiminnan kehittäminen eri tavoin.

Pelialan kehittämiseen päästään pienilläkin resursseilla. Ala ei edellytä kalliita investointeja esimerkiksi infrastruktuuriin, kuten monilla muilla teollisuuden aloilla. Tuotantoon tarvittaviin välineisiin ei välttämättä tarvita satoja tuhansia euroja, halvimmillaan pelien ja ohjelmistojen koodaamiseen tarvittavat välineet saa muutamilla sadoilla euroilla.

Luova ympäristö toimii erinomaisena kilpailutekijänä Kainuun alueella. Esimerkiksi Kajaanin alueen taajamat tarjoavat mainion ympäristön pelien ja ohjelmistojen kehittäjille. Lisäksi halvat elinkustannukset ja tehokas ja laaja tietoverkko ovat Kainuun alueella kilpailutekijöitä, joita ei alalla ole välttämättä vielä havaittu.

Mitä tapahtuu käytännössä

Kainuun alueen merkittävimmillä toimijoilla, kaupungeilla ja kunnilla, on käsissään hiomaton timantti. Suomen peliala ja sen toimijat ovat nousseet vahvasti maailmanlaajuisen toiminnan keskipisteeseen. Suomen ja Kainuun hyvät yhteydet mahdollistavat tulevaisuudessa suurtenkin alan keskittymien kehittämisen aiemmin korpimaana pidettyyn, metsittyneeseen Kainuuseen.

Korkeatasoisen koulutuksen ohella alan tekijöitä pitäisi alueellisesti tukea yrittäjyyteen maakunnassa. Ohessa yrittäjyyteen Kainuussa pyrkivää voitaisiin tukea muillakin osa-alueilla, kuten työn ja koulutuksen tarjoamista perheenjäsenille. Näin lisätään Kainuun houkuttelevuutta niin paluumuuttajien kuin muidenkin pohjoiseen muuttoa pohtineiden silmissä.

Lopputulema

Kainuun kehittäminen pelialaa houkuttelevaksi kohteeksi onnistuu jo pienilläkin askeleilla. Yritystoiminnan tukeminen ja kehittäminen mahdollistaa seuraavan Rovion syntymisen pohjoisen alueella, sekä yritystoiminnan pitämisen alueella. Esimerkiksi Supercell:in kaltaisen yrityksen juurruttaminen Kainuun alueelle mahdollistaisi valtavaa kasvua.

Tätä positiivista työtä ovat osaltaan tukemassa niin oppilaitokset, kehitysprojektit, kansalaisjärjestöt, yhdistykset kuin vapaat projektit, kuten Pelialalle.com Kaikilla on yhteisenä päämääränä kouluttaa ja innostaa uusia yrittäjiä ja tekijöitä kaikkien kannalta erittäin tuottoisalle alalle.

 

Tilaa Pelialalle.com:in uusimmat artikkelit sähköpostiisi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s